En blogg om kemikalieintolerans som tabu i dagens samhälle!

lördag 25 maj 2013

Nästa gång ni sätter på TV:n...

Just nu ser man mycket av upploppen i Stockholmsförorterna på nyheterna. Man kommer osökt att tänka på när alla som drabbats hårt av kemisk överkänslighet i samhället ska slå tillbaka. Det är ju en grupp som ställs utanför minst lika mycket, när det gäller i stort sett allting.
Nu kan vi ju inte precis tända eld på bilar efterom vi inte tål rök, och slåss mot poliser kan det heller inte bli tal om för vi kommer inte att klara deras rakvatten och deodoranter. Men en natt i skydd av mörkret skulle vi kunna täcka diskriminerande arbetsplatser och skolor, myndigheter och offentliga platser  med bikarbonat (från storpack). Och därefter spruta med naturlig, biologisk ättika och vinäger. (Glöm inte masken.) Vilken fräsande röra det skulle bli! Och varken gå ut över brandmän eller poliser. Eller städerskor, för de skulle få så gott som gratis städning på kuppen eftersom det bara behövs en vattenspruta och en skrapa efteråt och vips har man fått bort många stinkande, onödigt kemiska rengöringsmedelsbeläggningar. Men det skulle skapa frågor och utropstecken, lite i stil med ufo-cirklarna i sädesfälten. Tills vi ställer kravet -  befria luften från syntetiska parfymer!

Just nu har människor -  de flesta fullständigt marinerade i deodoranter och stinkande hårstylingprodukter, sköljmedel och extra allt i syntetisk parfymväg -  ockuperat all luft i närmiljön, sittande runtom på balkongerna i det vackra vädret och blåser cigarettrök omkring sig. Det kan man ju inte missunna dem, men det vore roligt att också kunna använda sin balkong åtminstone någon gång under sommaren. -Flytta säger hyresvärden. -Vart? undrar jag. Eftersom det inte finns några regler mot rökning/parfymförgiftning i de andra husen heller, och inget allergivänligt boende i sikte.
Men bäva må parfymisterna - "Parfymfria våren" är på väg!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar