En blogg om kemikalieintolerans som tabu i dagens samhälle!

lördag 1 juni 2013

Miljösjukdom hot mot det vinstdrivande samhället

I en stor nätgrupp för kemikalieöverkänsliga dök en person upp och ville ställa frågor. Lämnade bara sitt namn, men inte någon presentation av vem eller vad hon representerade eller vad eventuella svar skulle användas till. Hon gav ett allmänt irriterande intryck av att något inte stämde.
Bland annat sade hon: "Jag tror att det måste vara något slags koppling mellan lukt och emotion/kroppslig reaktion på lukter där inlärning blivit fel för er som drabbas av överkänslighet." Hon gjorde mer påståenden än frågor om att dåliga minnen var kopplade till vissa lukter, och att det var därför man blev sjuk av dem. Hon påstod också att kemikalieintolerans var obefogad och överdriven, och jämförde med fobier.
Hennes okunniga, naiva och psykologiserande uttalanden retade förstås upp gruppmedlemmar som varit sjuka i många år, varav alla blivit mer eller mindre illa behandlade av samhället. Man kanske kan säga att hon fick "stryk" över nätet av ett antal. En vaken medlem forskade snart fram vem personen egentligen var, och hon visade sig arbeta på ett institut för miljömedicin.
Kanske var det en undersökning där den anonyme beställaren som eventuellt låg bakom, satt med på förhand bestämda resultat av undersökningen i handen? Inte att undra på att "frågorna" inte ens var ledande frågor, utan rena påståenden! Om det inte förhöll sig så, är det ändå skrämmande att en person som är så naiv och amatörpsykologiserande arbetar på ett institut för miljömedicin.
Säkert görs och kommer att göras fler "undersökningar" med förbeställt resultat, därför att miljösjukdom och kemikalieintolerans inte är vinstgivande  - utan tvärtom skulle framtvinga stora förändringar i samhället, svidande och kostsamma i alla fall på kort sikt. På lång sikt bättre för alla, men vem har tid att tänka på lång sikt idag?   
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar