En blogg om kemikalieintolerans som tabu i dagens samhälle!

måndag 5 augusti 2013

Det spökar hos makten

Jag har inga fördomar mot spöken (bara de är trevliga och sköter sig...), men hittills har det så kallade rationella tänkandet hos läkare, makthavare och myndigheter arbetat med uteslutande fakta som kan bevisas. Om man t ex som jag har kemikalieintolerans och inte kan vistas på arbetsplatser som vägrar gå över till parfymfritt, så måste jag bevisa och återigen bevisa med utlåtanden från allergikonsulent och läkarintyg (har snart en hel byrålåda full med läkarintyg beträffande detta), men tyvärr räcker det ändå inte långt eftersom man inte har utvecklat några tveklösa tester gällande kemikalieöverkänslighet.
I stället för att satsa på utvecklingen av bevismetoder, eller ännu hellre metoder att komma till rätta med miljösjukdom, börjar läkare ploppa upp som svampar ur jorden för att förklara svårtestade och svårförklarade sjukdomar som "funktionella" sjukdomar, dvs inga sjukdomar alls utan ett sorts "feltänkande" som kan botas med terapi. Och massor av psykofarmaka förstås. För vem kan märka av sin sjukdom, förlåt funktionella störning, ifall man är stenad av droger eller hög som ett hus?
I Sverige har överläkaren Mats Palmér sagt i intervjuer i pressen att hypotyreos 2 "inte finns", den är bara ett av alla dessa halmstrån som människor klamrar sig fast vid för att förklara sina symtom, precis som en del skyller på amalgamförgiftning. Detta säger han precis som om amalgam inte vore farligt alls. Varför har man i så fall slutat använda det i Sverige, och varför har många blivit friskare efter saneringen? En privatperson skrev ett ifrågasättande brev till Palmér, och fick ett svar där han inte verkade så säker på sin sak. Varför då gå ut med "spökförklarandet" av hypotyreos 2 och även amalgamförgiftning?
En annan exorcist är psykiatern Fink i Danmark som spökförklarat sjukdomar som redan fått fysisk diagnos, t ex whiplash och fibromyalgi samt många andra. Vanligtvis brukar inte läkare vilja bli avslöjade med att tro på spöken, men nu kommer de ut, den ena efter den andra, ur garderoben med sina spökteorier angående svårhanterliga sjukdomar. Spöken som naturligtvis ska berika de stora läkemedelsföretagen som redan tornar upp sig och kastar sin skugga över en stor del av befolkningen, men ännu viktigare: rädda ansiktet åt stat och samhälle.
Men i motsats till andra exorcister klarar de inte att driva ut de onda andarna en gång för alla (då skulle det ju inte ge någon profit, gu´bevars), utan det måste till lite exorcism varje dag i tablettform eller annan lukrativ form. Vi får aldrig se de verkliga exorcisternas ansikten, dessa som blir rika på kuppen, för de vill gärna vara anonyma och inte kunna ställas till svars när spökutdrivningen allt som oftast inte fungerar eller slår fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar