En blogg om kemikalieintolerans som tabu i dagens samhälle!

söndag 13 oktober 2013

Ett piller ur det blå och man kan naken gå

Läste i dagstidningen att en person som gått upp 52 (!) kilo i fängelse, inte kunde få extra försörjningsstöd till kläder fast inga civila kläder längre passade. Nu kanske någon tänker att personen får skylla sig själv som blivit så tjock, men med tanke på att det inte finns någon valfrihet när det gäller maten som kanske innehåller mycket socker och fel sorts fett och att psykofarmaka säkert är ett vanligt inslag, kan man tänka sig att det säkert finns fler i samma situation. Psykofarmaka har blivit ett försåtligt universalmedel idag, och man har sett tragiska fall där unga människor har gjorts till zombier av vården, utan kontakt med varken sin naturliga mättnadskänsla eller livsgnista. Dessvärre finns det mediciner av den sorten som får folk att tappa sina hämningar. En läkare som åkte fast för rattfylleri, menade att det berodde på den antidepressiva medicin han åt som fick honom att göra oansvariga saker som han aldrig skulle gjort om han varit i kontakt med sig själv. Det är klart att mediciner kan behövas, men det verkar vara en stor brist på urskillning när det skrivs ut "ur det blå" som idag. En flicka skrev en insändare i den lokala dagstidningen som handlade om hur socialvården hade gjort hennes bror beroende av läkemedel, och om hur man gömde sig och inte ville ta ansvar när han behövde hjälp att ta sig ur sitt beroende.
När jag besökte en socialsekreterare och bland annat tog upp frågan om bidrag till andningsmasker, luftrenare och filter vid MCS (eftersom Försäkringskassan nekat), tyckte hon att jag kunde slopa kläder och telefon istället. (Men uppmanade mig att ringa en läkare för ett sjukintyg, som också skulle innebära att ringa patientresor - sådant som skulle vara omöjligt utan att ha telefon, eftersom telefonkioskerna mer eller mindre tagits bort.)
Däremot föreslog hon, utan att att känna varken mig eller veta vad MCS är, att jag skulle pröva någon form av psykofarmaka mot kemikalieintoleransen. "Något avslappnande"! Jag som ibland brukar få kritik för att vara "för lugn". (Eller kanske tänkt som avslappnande för att inte frysa, eftersom det tydligen inte anses att man behöver kläder numera?)  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar