En blogg om kemikalieintolerans som tabu i dagens samhälle!

fredag 4 oktober 2013

Dragkampen om den sunda instinkten

Kontentan av psykopaters beteende i relationer brukar vara att slå ut den andres självförtroende och sunda instinkter, så att psykopaten kan få styra och utnyttja den andre efter sin vilja. På samma sätt vill inte sällan både myndighetspersoner och auktoriteter inom medicin ta ifrån personer med sjukdomar "inte välsignade av Försäkringskassan" deras hälsosamma instinkter och tvinga på dem teorier att inte sjuka hus eller sjukdomsframkallande ämnen skulle vara farliga. Det finns forskare som säger att det är reptilhjärnans reaktioner som ger felkopplingar och får oss att tro vissa saker är farliga. Det kan säkert stämma när det gäller fobier som får en del att undvika vissa platser eller t o m ändra sina liv av rädsla för t ex grodor eller helt ofarliga insekter, men skulle det också stämma när det gäller bevisat farliga ämnen som mögeltoxiner, cigarettrök eller kemikalier från t ex EU:s lista över de 26 parfymvärstingarna eller EPA:s Hazardous Waste list?
Att manipulera både barn och vuxna till att inte lita på sin inre varningsklocka när det gäller till exempel sjuka inomhusmiljöer lär knappast ha bidragit till någons hälsa. I stället skyller man på de olika sjukdomar som förstås utvecklas förr eller senare under de här betingelserna. Aha, det berodde på autism, eller en dålig sköldkörtel, eller en latent astma........ "Det handlade inte om miljön, utan en redan inneboende sjukdom"! Ridå!! 
De här manipulatörerna inom både hälsoväsen och olika myndigheter liknar också psykopaten i det att de betraktar den som säger emot (genom att inte bli frisk), som en käpp i hjulet och inte som en medborgare med rätt att respekteras för sin syn på sin egen hälsa, utan bör hjärntvättas, straffas eller medicineras till rätta. Vilket förstås inte fungerar i längden. Visst finns det många som säger sig ha blivit mer motståndskraftiga genom olika former av "brain retraining", men problemet kvarstår att de brukar insjukna igen när de försöker återgå till ett normalt liv, dvs dålig inom- och utomhusmiljöer med permanenta inslag av hormon- och nervförstörande, cancer- och allergiframkallande ämnen i form av parfymerade produkter, cigarettrök, toxiska byggmaterial, mögelsaneringsvätskor, kontorslandskap i en osynlig dimma av el- och kemikaliesmog, bilavgaser och RoundUp-sprutande fastighetsskötare utanför vädringsfönstret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar