En blogg om kemikalieintolerans som tabu i dagens samhälle!

onsdag 29 januari 2014

Gupta, Lundberg och Mr Hyde

I inledningen av Guptas "Amygdala Retraining Program" säger han att man inte ska slösa energi på att försöka förklara CFS (kroniskt trötthetssyndrom) för andra, eftersom man bara förstår det om man själv har haft det och att man förmodligen inte själv skulle förstått om man varit i den andres kläder. Det bästa är att satsa sin energi på tillfrisknande! Jag har bara sett en gratis introduktion av programmet, men det är en alert person med en trevlig brittisk accent och jag skulle gärna ta del av fler sessioner om inte annat så av ren nyfikenhet på ifall programmet fungerar.

Nu handlar detta program visserligen om CFS, men många använder det också vid MCS (multipel kemisk intolerans). För oss MCS-are kvarstår tyvärr att sjukdomen sitter i miljön, åtminstone när det gäller oss som i stort sett kan vara friska  i en ren miljö. Men ändå upplever oss och upplevs av andra som "sjuka" då vi inte platsar i kemiskt giftiga miljöer, som till exempel ett vanligt varuhus eller sjukhus, och måste avstå både från att besöka och bjuda hem släkt och vänner om de bor i mögel och /eller använder parfymerade produkter.

Jag skulle också ibland kunna stämma upp i kören av dem som menar sig ha blivit friska från MCS, men "Mr Hyde" har hittills lurat bakom nästa hörn till exempel bara någon tänt en cigarett eller gått förbi parfymerad. Man kan också undra hur alla ska få tillgång till att bli friska eftersom en stor del av Sveriges bostäder är mögeldrabbade, det finns bara en bråkdel allergivänliga lägenheter och hittills är det bara Lundberg Bostads AB som vågat inför rökförbud i vanliga lägenheter. Dagens miljö skulle behöva en alldeles egen Mr Gupta för att hålla undan Mr Hyde!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar