En blogg om kemikalieintolerans som tabu i dagens samhälle!

onsdag 5 september 2018

Mera rödvin åt spöken och troll?

Det går ett spöke genom Europa, nej förresten, USA är svårt drabbat också, ett högerspöke som påminner mycket om en robot där det klampar fram utan varken reflektion eller empati. Ibland är det faktiskt en robot också, dvs. ett automatiserat datorprogram som diskuterar med människor av kött och blod; det är därför spöket är helt resistent inför fakta. Just som vi gjort oss av med religionen och skulle leva i ljuset av förnuftet, enligt "vetenskap och beprövad erfarenhet" dök spökena och trollen upp igen. Det är inte bara i Sankt Petersburg det finns en trollfabrik där hundratals personer sägs jobba enbart för att sprida rykten och desinformation, en modern form av krigsföring. Även i Sverige pågår det för fullt just nu, och i allmänhet har folk inte tid att uppdatera sig tillräckligt snabbt om vad som är sanning eller lögn. I dagarna före valet är det förstås populärt att sprida uppmaningar att inte rösta alls (för att ge högerspöket försprång) eller sprida rykten om valfusk på trots mot den höga kvaliteten på säkerheten i svenska val.
Som alla spöken kan högerspöket skifta i uppenbarelse; ibland ser det ut att vara ett bortskämt spöke som helt enkelt haft det för bekvämt för att kunna utveckla medkännande med andra. Andra gånger verkar det haft för många motgångar så "nu kvittar det" och spöket väljer då destruktiva politiska utvägar för att "röra om i grytan", likgiltigt för hur många som kan komma till skada.
Jag minns på den tiden vänsterspöket var det vanligast florerande i vårt land. Vänsterspöket var mycket mer avslappnat och ville gärna ha roligt. Det demonstrerade för freden, drack hela insjöar av rödvin och bolmade mångflikade löv. Det skrev också överintellektuella skrifter som lästes upp medan åskådarna nickade och låtsades förstå under tiden de krampaktigt höll sig bordskanten för att inte somna men till sist kapitulerade och föll i koma. Där fanns också "revolutionära" undergrupper som propagerade för väpnad kamp. Dock brukade dessa möten sluta med att vänsterspöket somnade i fåtöljen med en massa rödvinspavor runt sig, eller också blev det väldigt roligt med rent Monty Pythonska diskussioner och skämt.
Ibland kan man få för sig att högerspöket faktiskt är vänsterspökets barn, med genetiska defekter efter allt dåligt rödvin och mögligt hasch och därför ofta lider av allt från Aspergers till Tourettes syndrom (ofta allt samtidigt). Det kanske också är orsaken till högerspökets rädsla; högerspöket som själv brukar uppträda i form av en vit, ensamstående, heterosexuell man i sina bästa år, och som är rädd för allt som inte är spöket självt dvs. utlänningar, kommunister, kvinnor, hbtq-personer, hemlösa osv. Det här spöket brukar framträda i tider av politisk osäkerhet och göra allt för att sprida sin egen oro vidare. Jag minns en bekant från vänsterspökets tid, som förklarade alla vänners krämpor i allt från nageltrång till höstdepressioner med att det beror på "för lite sprit, och för lite porr!". Skämtsamt förhoppningsvis, men kanske behöver ändå högerspökena helt enkelt ha lite roligare. De verkar ju inte fattiga precis, undrar förresten vem eller vilka de generösa bidragsgivarna är; är det själve Wallenberg eller utländska intressenter som vill utöka sina maktterritorier? Hursomhelst är ett förslag att köpa rödvin för pengarna, det räcker säkert till ett antal hederliga, gammaldags helkvällar istället för att bränna bilar och elda på mer oro och splittring. Den enda fördel jag ser med höger- framför vänsterspöket är att det har råd med bättre kvalitet på rödvinet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar