En blogg om kemikalieintolerans som tabu i dagens samhälle!

onsdag 9 april 2014

Från Barrie Trower till den heliga Birgitta

En forskare vid brittiska underrättelsetjänsten, Barrie Trower, har som numera pensionerad berättat om hur virus kan strös ut i skogen eller till och med placeras i mobiltelefoner för att om ett år eller hundra år eller mer aktiveras genom att rikta högfrekvent elektromagnetisk strålning mot landet i fråga.
Han berättar också om hur mikrovågsstrålning i fredstid kan användas som ett vapen till exempel vid ovälkomna demonstrationer. Genom att rikta strålningen mot vissa delar av hjärnan kan man få demonstranter att bli likgiltiga och tappa lusten att demonstrera igen, och genom att rikta strålningen mot andra delar av hjärnan kan cancer, schizofreni eller kemikalieintolerans åstadkommas bland andra förskräckligheter.
Men även påverkan från mögel kan skada hjärnan i liknande riktningar. Den amerikanske psykiatrikern Daniel Amen har fotograferat hjärnor som skadats på detta sätt, och visat att blodflödet minskat till vissa delar av hjärnan. Men han menar också att de här skadorna kan läkas när personerna kommer bort från miljön med mögel.
Vid en del sjukdomar i hjärnan som till exempel epilepsi eller migrän, men också vid förgiftningar och vissa droger är det inte ovanligt med hypnagoga tillstånd, som är en slags "hjärnans egen teater". Det betyder inte att man är tokig, utan förkommer någon gång hos de flesta till exempel sekunderna precis innan man ska somna. Även mitt på ljusa dagen! En arbetskamrat jag hade en gång, gick för att byta gardiner i en gammal drängstuga vid en hembygdsgård. Mitt uppe i sysslorna, får hon bakom sig höra en gubbe sucka och säga på en gammalsvensk dialekt: - Jaha, nu är det sommar igen!
På den tiden jag hade migrän, hade jag en nyårsdag i min dumhet ätit en hel ihålig chokladtomte, gjord av "fulchoklad" (dålig kvalitet med en massa tillsatser) vilket förstås förvärrade migränen ännu mer, och jag beslöt att en skogspromenad skulle kunna göra saken bättre. På hemvägen, utmattad av både promenaden och migränen som inte försvunnit, tog jag en genväg över kyrkogården. På väg uppför trapporna dit klev ett litet ovanligt sällskap, varav en dam med höga axelvaddar à la tidigt 80-tal, och en annan dam som hann före alla andra och med stor flit krattade bort torkade löv runt en gravsten (det var ingen snö den julen). Jag blev nyfiken och beslöt att ta en närmare titt på sällskapet när jag rundat den rhododendronbuske som tillfälligt skymde dem. Men på de få sekunder detta tog, hade sällskapet fullständigt gått upp i rök. Enda möjligheten att de skulle ha försvunnit så fort, hade varit att de klättrat upp i någon av de tallar som stod i närheten, men det hade de förstås inte gjort när jag såg mig omkring i alla riktningar. Först senare fattade jag att det var min hjärna som hade spelat mig ett spratt. En andra gång bjöd också migrän (då av en ännu värre sort ) på en föreställning hämtad någonstans från hjärnans skrymslen. Jag stod och borstade tänderna när till min förvåning men också nöje, det i snabb takt spelades upp liksom i en dröm en videotrailer som presenterade alla drömmar jag haft det senaste halvåret. Bara några dagar  innan hade jag undrat över någon dröm som jag inte riktigt kunde komma ihåg, men nu fick jag se dem igen - sparade som på en diskett eller filmrulle. Dessvärre glömde jag bort de flesta snabbt igen, och någon repris bjöds det inte på.

Den oförlikneliga norskan Gry Jannicke Jarlum skrev boken "Du är jag" efter att hon menat sig haft besök åtskilliga gånger av utomjordingar, som förresten inte bara nöjt sig med besök utan även gjort plågsamma ingrepp i hennes kropp. Man hade förstärkt hennes kropp med implantat, eftersom hon skulle användas vid skapandet av en ny ras på deras planet. (En healer sade senare att hon hade den ovanligaste aura han varit med om, den liknade gummi!) Hon ger kurser "Finn din livsuppgift"; en av dem här i Värmland sommaren 2012. (Spännande, men vet inte ens om jag skulle vågat vara i samma rum som hon, då hon verkar vara ett sådant ovanligt sprakande energiknippe! Och hade vid den tidpunkten "livsuppgift" nog att överleva mögel och syntetiska parfymer vid det museum jag var placerad vid i den så kallade sysselsättningsfasen.)
Boken hade hon inte skrivit själv, utan säger att en av utomjordingarna styrde hennes hand; hon behövde bara hålla i pennan. Det är lätt att tro att någon annan styrt skrivandet, eftersom varken stilen eller innehållet i boken verkar vara riktigt i enlighet med hennes egen utåtriktade stil. Det här med utomjordingar har avskrivits av vetenskapen som just hypnagoga tillstånd, och som bevis på att personer exempelvis inte kan ha följt med upp i rymdskepp eller överhuvudtaget gjort någonting alls, används det faktum att personerna vid de här tillfällena brukar beskriva sin kropp som paralyserad. ("Och den ignorante ler skadeglatt med facit i hand", som Leif G W Persson låter sin fiktive kriminalintendent tänka när han besöker en kongress för psykologiska profiler av brottslingar.) Vetenskapen förutsätter alltså att det är den tungfotade, fysiska kroppen som absolut skulle ha följt med, och förutsätter därmed frånvaron av eventuella andliga kroppar.  I Gry Jannickes fall såg även hennes väninna utomjordingarna några gånger, då de tillsammans rädda kurade ihop sig och hörde dånet från rymdfarkosten sänka sig över dem. Kan flera personer samtidigt råka ut för samma hypnagoga tillstånd?
Ja, säger Carlos Castaneda, som reste till Mexiko som student för att studera gammal bortglömd indiansk visdom och trollkonst. Om båda flyttar den så kallade fogpunkten, som är ett slags medvetandets spotlight, till samma ställe kan man vara med om samma saker. Men det betyder inte enligt Castaneda att det skulle vara inbillningar. Han menar att det finns inga hallucinationer - allt är bara inblickar i andra verkligheter.
Den heliga Birgitta var en överdängare på uppenbarelser. Forskare har i nutid försökt hitta hennes kranium för att försöka utläsa om hon kanske hade epilepsi. Minst 600 av hennes uppenbarelser blev nedtecknade för eftervärlden, och det var inga små, sketna trailers utan det var hela skådespel. En av uppenbarelserna handlade om hennes son Karl, som faktiskt var spelmissbrukare (redan på1300-talet!), och som stod anklagad inför en domstol där djävulen var åklagare och försvarsadvokaten en ängel. Hon är den enda i Sverige som blivit helgonförklarad av påven. Hade hon levat idag, hade hon gissningsvis riskerat en diagnos från psykiatrin och medicin som tog bort uppenbarelserna. Men på den tiden blev blinda seende som rörde vid hennes kista, och Birgitta själv hann innan dess och alla sina uppenbarelser till trots att resa till Frankrike för att förmå påven återvända till Rom, och att grunda ett kloster i Vadstena.

Vetenskapen ser då egentligen ut att vara en väldigt snäv källa till information, där varje forskningsresultat måste kunna upprepas vid kliniska tester, och detta mitt i det stora mysterium som både den yttre och den inre världen är.

Sensmoralen utav detta
var att hjärnan vill berätta.......



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar