En blogg om kemikalieintolerans som tabu i dagens samhälle!

söndag 3 november 2013

Recept för "motståndsrörelse"

Det florerar på sina håll rykten om en depopulationsagenda där styrande i världen medvetet skulle vilja minska befolkningsmängden genom exempelvis geoengineering, nanopartiklar i födan, genmanipulation av densamma, kemikalier i vacciner och hushållsprodukter. Listan kan göras väldigt lång. I skenet av den teorin skulle Multiple Chemical Sensitivity och andra kemikaliepåverkade sjukdomar i så fall bara vara toppen av ett isberg. Vad som talar emot teorin är att i så fall skulle världens ledare själva ha svårt att undkomma det skapade infernot, men å andra sidan är det också illa om det ligger ren ignorans och vårdslöshet bakom förgiftnigen av jordklotet och dess invånare.

I vilket fall behövs en motståndsrörelse i det lilla, där man kan hitta egna vägar ur tvånget att köpa marknadens giftiga produkter. Om fler kunde göra sina egna deodoranter och hårvårdsprodukter av  vanliga, biologiska varor man ofta redan har i skafferiet, skulle bara en sådan sak påverka inomhusluften till det bättre för alla som måste dela ett arbetsrum, en matsal, en hiss, en bil eller varhelst man måste andas samma luft som andra. Om fler bojkottar företagens giftiga produkter tvingar man dem att tillverka mindre skadliga saker till oss.

Socker:
hårspray som är helt oskadlig för både håret och miljön: två eller tre teskedar socker och lite drygt en deciliter vatten som först kokas upp, sockret tillsättes, omröres och får svalna. (Förvaras i kylskåp.) Den klibbar inte, och kan "bygga upp" frisyren genom att spreja i lager som får torka emellan.
Salt:
För hårschampoo - 2 matskedar havssalt kokas upp med två deciliter vatten. Spädes med kallt vatten till önskad temperatur.
Bikarbonat:
allmänt uppfräschande drink som höjer PH-värdet (och sägs vara bra mot hosta), men dessutom kan verka avgiftande vid parfymexponering: 1/2 tesked bikarbonat och en halv eller hel pressad citron i ett glas vatten. Och bra som PH-höjande badsalt....
Biologisk ättika:
i stället för kemiskt rengöringsmedel och tvättmedel. Uppfräschande och bakteriedödande. Gör sköljmedel överflödigt, kläderna blir mjuka och utan statisk elektricitet.
Citron (helst ekologisk):
en del använder några droppar i stället för vanlig deodorant.
Citron är desinficerande, kan användas som svagt blekande till hår, och tillsammans med salt svagt blekande till tyg.

Det kanske verkar futtigt i skenet av chemtrails och genmodifiering, men det händer ibland att en liten snöboll startar en lavin....















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar