En blogg om kemikalieintolerans som tabu i dagens samhälle!

lördag 8 november 2014

Kroppens långa marinering

Det varnas i dagarna för den syntetiska drogen spice, som vem som helst kan köpa över nätet och  som inte ger några utslag vid drogtester. Dessutom är den inte olaglig, eftersom tillverkarna ändrar några kemiska molekyler allteftersom för att ligga steget före lagen. Den ger inget långvarigt rus, men det hindrar inte att den kan ge livshotande symtom som t ex hjärtattack eller orsaka kramper, psykoser med mera och förstås "passiv rökning" av värsta slag. Inte minst om användaren har kemikalieintoleranta grannar!
Verkningarna är liknande de som på sikt orsakas av kemikalierna i vanliga parfymer, inte minst de som finns i sköljmedlen som är särskilt designade för att stanna kvar "för evigt". Personer som lider av MCS (multipel kemisk känslighet) blir ju omedelbart sjuka av detta, medan gifterna smyger sig på andra mer omärkligt. Nyare forskning sätter kemikalier i samband med den drastiska ökningen av t ex adhd, autism, diabetes, "trötthetssyndrom" och fibromyalgi plus många andra sjukdomar.

Medan spice-ruset går över på en kvart, lever de flesta ständigt drogade av kemikalierna från parfymer t ex syntetiska mysker som är en giftig mix som fastnar inte bara i kläderna utan också i dina lungor, din hjärna och övriga organ. Och vanliga ingredienser i sköljmedel är cancerogena och hormonstörande nervgifter. Om man till exempel går på en kurs, en begravning eller åker buss skulle det inte vara tillåtet för någon att sätta sig och röka spice där, men det anses helt acceptabelt att sitta och sprida giftiga parfymångor omkring sig.

Det vore konstigt om inte beteendet skulle drabbas både hos dem som själva använder dessa droger som man således kan påstå att parfymkemikalierna är och hos dem som passivt drogas i närmaste omgivningen. Det är säkert en orsak mer ofta än man tänker på. I en diskussionsgrupp på internet där man för tillfället talade om tiggeriet som blivit utbrett i Sverige senaste tiden, dök plötsligt en person upp, som presenterar sig som arbetande vid landstingets psyk-akutmottagning, och angriper aggressivt alla och envar i tråden som uttryckt medlidande med tiggare. Hon talar också helt
omotiverat om att hon är jägare och minsann inte rädd för varg, och skäms inte att visa att hon inte känner till skillnaden mellan "introvert" och "inskränkt" när hon (fortfarande omotiverat) okvädar ortens befolkning på ett aggressivt sätt. Man blir lite mörkrädd när man hör den sortens resonemang hos någon som är personal på en psyk-akutmottagning. Dessutom ger sig aldrig personen utan börjar på ett aggressivt sätt kritisera andras grammatik och sätt att uttrycka sig. Det påminner en del om s k internet-troll, men också om snedtändningen efter ett långt arbetspass under påverkan från emissioner från starkt kemiska rengöringsmedel på avdelningens golv och kroppens långa marinad i egna och andras syntetiska parfym-mixer. Kanske borde avdelningen ha liknande instruktioner som gäller för användning av skyddsmask vid kris; att först ta på sin egen mask innan man börjar hjälpa andra, det vill säga i det här fallet avgifta sig själva och sin miljö först?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar