En blogg om kemikalieintolerans som tabu i dagens samhälle!

måndag 2 juli 2018

Politik och karma

Ens öde är en spegling av vad man gör mot andra, säger Martinus. Det mentala klimat som blommat upp till följd av mentaliteten hos t ex Trump i USA och (SD) Sverigedemokrater i Sverige har uppmuntrat folk som inte tänker på följderna ens för sig själva av det de bidrar till. Beteenden och verbala övergrepp i sociala medier kommer förstås att slå tillbaka som en våg förr eller senare. En stor karmavåg kommer att drabba oss under första delen av 2000-talet som konsekvenser efter andra världskriget menar Martinus, och de gamla nazisterna som dog kommer att återfödas för att "i en sista krampryckning försöka ta makten" men slås ned slutgiltigt. (Kanske är det detta vi börjat se nu.)
På samma sätt kommer västvärldens ekonomi att kollapsa till förmån för ett rättvisare system till fördel för klotet. Den form av ekonomi vi har nu är en falsk variant av affärsprincipen som bygger på att försöka få mer än man ger; med andra ord att roffa åt sig. Den äkta affärsprincipen består i ett jämlikt byte, menar Martinus. Kommunismen är den renaste och högsta formen av politiskt system, och "Jesus var den första och största kommunisten" skriver han i Livets bok (del 4). Vi vet ju alla att psykopater som bl a Stalin förvanskat kommunismen och skrämt många, men det beror på att det oftast är primitiva och ointellektuella personer som dras till makten. Mer utvecklade och fredligt lagda personer är sällan intresserade av att ha stor makt. De fascistiska och odemokratiska ledarna bryter mot universums princip eftersom de hindrar utvecklingen och håller människor nere. Martinus beskriver det som att dessa ledare inte unnar folket vad de inte själva kan förstå och därför motarbetar och förföljer högt utvecklade personer inom vetenskap, konst och politik som skulle kunna föra mänsklighetens utveckling framåt. Därför är alltid odemokratiska system bakåtsträvande och leder aldrig till mer än umbäranden och lidande för folken och bara en kortvarig "seger" för dess ledare.
Det finns inget perfekt politiskt parti idag, men det finns partier som ser mer till helheten än andra liksom det finns partier som dras mer till det egoistiska och rentav våldsbejakande hållet än andra. Vänsterpartiet har kommit med bra förslag t ex om en nationell satsning med 6 timmars arbetsdag under 3 år som därefter ska utvärderas hur det fungerat. Av detta har man inte sett mycket i media, där som vanligt rubrikerna översvämmar med "cirkusen" från SD och alliansen. Och likaså att Socialdemokraterna har i tysthet sopat upp och börjat ta steg i riktning till förbättringar till förmån för en helhet av befolkningen. De som nu däremot vill vända utvecklingen enbart till förmån för de som redan har det bra kan inte göra det av annat än själviskhet och illvilja mot andra. Det har också talats ganska tyst om att där de borgerliga med Moderaterna i spetsen skaffade oss ett underskott på 60 miljarder under sin tid fram till 2014,  har nuvarande regering med S (Socialdemokraterna) i spetsen nu istället ca 90 miljarder i överskott. (Och det har varit likadant varje gång efter att borgarna styrt.) Vad vill vi se i backspegeln efter nästa mandatperiod?    


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar