En blogg om kemikalieintolerans som tabu i dagens samhälle!

lördag 7 juli 2018

Om smygandets konst och tankeinvaliditet

Smygandets konst enligt Carlos Castaneda handlar om att smyga på sig själv för att avslöja och utrota dåliga vanor och fördomar. När han säger att en krigare måste vara otadlig är det inte ett konventionellt krig han anspelar på utan kriget mot individens egen dumhet, omedvetenhet och mönster som hindrar personen från att se klart på världen. Men just nu tillämpas ett annat och mycket sämre sorts smygande i samhället, en svartkonst där avsikten är att människor ska låta sig luras av ett långsamt normaliserande av human nedrustning. Den politiska högern går i fotspåren från 1939 med sitt larmande om ökat våld (där siffrorna från 2012 - 2017 i verkligheten inte visar på ökat våld) och demonisering av allt "främmande". Allt för att dupera befolkningen och under tiden smygdemolera demokratin. Högerextremister säger sig representera "det svenska" medan de i själva verket ofta är bulvaner för utländska intressen.
Men Arman Teimouri, liberal kommunikationschef och riksdagskandidat, säger: "Men för den som känner att minnet sviker kommer här en kort historielektion: Sverigedemokraterna är ett enfrågeparti som  grundades 1988 ur den rasistiska kampanjorganisationen BSS, Bevara Sverige Svenskt. Men är Sverigedemokraterna i dag ett nytt parti med nya värderingar? Nej, nej och åter nej. De har helt enkelt genom kommunikativa verktyg lyckats förändra den yttre bilden av partiet. Den inre bilden lyser dock lika brunt som den alltid har gjort. Tillhör du skaran 15-25 % av befolkningen som kan tänka sig att rösta på SD, men du ser dig inte som rasist? Grattis, för det är precis det hjärnorna bakom SD vill att du ska känna."
Det är inte bara i Almedalen som nazister smugits in som någons sorts naturlig del av demokratin fast de vill utrota den (blir kanske IS en del av sällskapen där nästa år?), utan vi utsätts ständigt för påverkan, ibland subliminal som i exemplen med kritiken av banksystemet. Låter ju bra, tänkte många  men det visade sig kanske inte så mycket vara banksystemet utan judarna som ansågs ligga bakom systemet man ville åt, och personen bakom spridningen är en numera ganska känd förintelseförnekare.

Alla dessa smygbudskap blir ju lätta att avslöja i efterhand, men under tiden folk låter sig påverkas drabbas de av en tankeinvaliditet, som kosmologen Martinus kallar det, när man tänker och agerar med hjälp av falska föreställningar. Man behöver vara lika försiktig med den kosmiska kemin som man är med fysiska sprängämnen, menade Martinus, för individer som sprider de mörka tankeklimaten dras ner i en själslig, mörk spiral och riskerar att sluta sina dagar på mentalsjukhuset.

Ett annat område där mörker råder idag är hur kropp och psyke påverkas av mögel i t ex boendet eller på jobbet. Kunskapen har försämrats explosionsartat. Ingen informerar längre vårdpersonal om hur mögelsporerna påverkar människokroppen, säger en arbetsmiljöansvarig vid GS-facket i en artikel: "Vi är några få kvar i landet som har kvar kunskapen". Mögeltoxiner förgiftar helt enkelt kroppen och vissa av dem är direkt cancerframkallande. Tyvärr sätter många läkare sin prestige framför att vilja lära sig.
Kanske finns det rentav ett samband mellan mögelförgiftade hjärnor och den tankeinvaliditet som får människor att upprepa gamla, dåliga politiska mönster som inte fungerade förra gången heller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar