En blogg om kemikalieintolerans som tabu i dagens samhälle!

fredag 22 maj 2015

Lurad av lukter

De flesta är kanske inte medvetna om att de är styrda av försäljningsintressen via bl a reklamen där man hjärntvättas att tro det vore oacceptabelt att inte lukta "gott" eller med andra ord kemiskt. Kanske är det en av orsakerna till att skilsmässorna enligt Statistiska centralbyrån översteg hälften av antalet giftermål i Sverige förra året.... Kroppen producerar själv ämnen som heter feromoner som bl a ska förhindra inavel, och med hänsyn till genuppsättningen undvika andra olämpliga förhållanden. Kanske många "köpte grisen i säcken" och gifte sig med en person som av de köpta konstgjorda feromonerna att döma framstod som passande?

På biblioteket bläddrade jag häromsistens i en bok som handlade om sköldkörteln (om jag inte minns fel var det Sköldkörtelboken av Eva Sartorius) där författaren menar att personer med samma typ av sköldkörtelfunktion brukar bilda par. Hon berättar också att det inte är ovanligt med skilsmässor när den ena fått behandling för hyper- eller hypotyreos (över- eller underfunktion) eftersom de inte längre höll samma takt. Kanske lurar falska feromoner även i liknande fall några att välja fel. Och det hjälper inte att vara täppt i näsan eftersom hela kroppen reagerar på kemikalierna!


Lägg till bildtext
Skulle man inte på samma sätt kunna tänka sig att arbetsgivare ibland anställer fel person när omdömet fördunklas av felsignaler från den jobbintervjuades parfym.....

"Men jag har ju inte använt någon parfym.....?"





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar