En blogg om kemikalieintolerans som tabu i dagens samhälle!

lördag 17 maj 2014

Om privata vinster, och om tankekraft och kosmologi

Önskar att staten kunde återinföra apotek som enbart sysslar med mediciner och sådant som hör till det området, och även ställa vissa krav på läkemedelsföretagen. I stället är det idag vanligt att den medicin man har recept på inte finns utan måste väntas på och ibland har den strukits från högkostnadsskyddet, men det händer också att läkemedelsföretag helt enkelt slutat tillverka ens medicin för att den inte ger tillräckligt med vinst.
Jag stod bredvid en äldre man i apotekskön, som för andra gången kommit för att förhoppningsvis få ut sin medicin. Första gången hade apoteket hört av sig för att medicinen kommit in, men när han skyndat sig dit för att hämta ut, hade man redan skickat tillbaka den till läkemedelsföretaget. Jag hade väntat över en vecka på min allergimedicin som man lovat sms:a om när det kom. Till sist gick jag till apoteket och frågade. Personen bakom disken sade att min medicin inte kommit, och ryckte på axlarna när jag frågade varför inte. Men så råkade hon se att den faktiskt låg där i en hylla (och jag vet inte hur länge den legat där).
Det finns hängivna farmaceuter som verkar kämpa i motvind för att hålla standarden uppe från tiden innan apoteken privatiserades, men alltför ofta blir det problem med mediciner. Däremot kan de privata apoteken erbjuda ögonskugga, nagellack och parfym i mängder. Man blir alldeles vimmelkantig av att stå i kö där av alla emissioner från det kemiska skräp som apoteken kränger idag.
Ganska många idag är överkänsliga mot en del kemikalier, så det är inte alltid "bara" att byta ut sin medicin. Läkemedelsföretagen måste inte redovisa vilka bindemedel de använder i medicinen, vilket kan vara problematiskt för en del. Hur man ska tänkas lösa det, verkar inte vara av intresse varken för apoteks- eller sjukvårdspersonalen eller ansvariga på högre ort. Skylla sig själv, eller bli frisk med hjälp av tankekraft?
(Precis så som Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen rekommenderat, då jag råddes att "tänka positivt" så skulle jag nog klara både mögel och kemiska lösningsmedel i arbetsmiljö. För rättvisans skull kunde man ju tycka att handläggarna själva skulle bevisa sina teorier genom att göra något som motsvarade vad man bad mig göra, exempelvis ta råttgift och tänka positivt, men de backade ur sin del av "avtalet".)
Annars, och rätt använd verkar ju tankekraft vara stort bland makthavare ute i världen, fast i all hemlighet förstås. Dr Rauni-Leena Luukanen Kilde, numera pensionerad doktor och förut medlem av vetenskapsakademien i New York, berättar om hur man i USA lagt ner 20 miljoner dollar per år på parapsykologisk forskning där man bl a försökt kontakta avlidna forskare för att få del av deras okända forskningsresultat.
Läste någonstans (minns inte var) att Hitler faktiskt försökte använda sig av tankekraft för att vinna kriget. Han hade hört om hur man fick grödorna att växa snabbt genom tankepåverkan på ön Atlantis som anses ha sjunkit i havet för länge sedan, och samlade ihop experter i ämnet för att kunna tillämpa teknologin inom krigskonsten. Dock gick det ju inte särskilt bra.

Bättre då att använda tankekraft i botande syfte. Kosmologen Martinus var poppis hos äldre damer som tävlade om att bjuda honom på hembakade kakor, och Martinus som inte kunde med att göra någon ledsen genom att tacka nej, drog på sig cancer av ren artighet skulle man kunna säga, eftersom dessa onyttigheter inte passade hans kroppskonstitution. Han hade dock inte hunnit avsluta sin Livets bok, utan fick lov att bota sig själv med tankens kraft och levde till över åttioårsåldern då han inte bara hunnit skriva klart tredje testamentet eller Livets bok i sju delar, utan även en lång rad av småskrifter om allt från "Den fullkomliga födan" till "Bisättning" (begravning). Martinus föddes i den lilla byn Sindal i Danmark. I 30-årsåldern hade han en djupgående, andlig upplevelse som totalt ändrade hans liv och gjorde det möjligt för honom att skriva kosmologin som gjort hans namn känt världen över. Första gången i sitt liv som han satte sig ned för att pröva meditation, fick han se en mängd av tunna guldtrådar, desamma som universum enligt honom består av. I början innan han lärt sig behärska sina nya förmågor, fick han problem med att stå bredvid en annan person för han upplevde deras krämpor och bekymmer. Han fick själv svår huvudvärk om personen bredvid hade det. Han led även mycket svårt av trafikens buller när han senare bodde i Köpenhamn.
För Martinus var det självklart att vara vegetarian och han menade att när det riktiga människoriket kommer i framtiden kommer människor att leva på en mycket lättare föda än vad till och med grönsaker och frukt är. Än så länge är vi ju faktiskt bara rovdjur. Han ogillade "dressyr" och spel för gallerierna, och menade att en sådan sak som att vara vegetarian måste falla sig naturligt för individen, och fungerar inte att tvinga sig till om det inte passar ens konstitution. Visserligen ger köttätande en viss dålig karma, men det finns fortfarande individer som behöver den animaliska födan och inte kan tillgodogöra sig tillräckligt med näring från enbart växter. Det är ju ändå avsikten bakom det man gör som räknas. Orsaken till att bibelns nya testamente eller Martinus tredje testamente inte har skapat någon fred på jorden trots att bruksanvisningen finns där, menar han är den att många fortfarande har behov av krigen och slagfälten. Att läsa sig till freden går inte, utan den kan dessvärre bara åstadkommas genom en mättnad på girighet och våld.
Det betyder förstås inte att våldet och det hämningslösa vinstintresset ska tillåtas få härja fritt. Och inte att idén om "tankekraft" ska utnyttjas av skrupellösa myndigheter för att slippa undan sitt ansvar i t ex frågan om miljön.

(Uppgifterna om Martinus är hämtade från biografierna "Martinus erindringer" och "Martinus - som vi husker ham", båda utgivna på Zinglersen´s forlag, och från besök på Martinus Center på Klint, Danmark samt från "Ny kultur", en tidskrift för Martinus kosmologi som utgavs på 90-talet. Vet inte om den utges ännu....?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar