En blogg om kemikalieintolerans som tabu i dagens samhälle!

onsdag 7 oktober 2015

Om flyktingar, Baby Doc's fru, påven och Chanel no 5.

På TV-nyheterna förut ikväll sades att det riskerar bli många klimatflyktingar framöver. Och samtidigt som många frivilliga hjälper syriska krigsflyktingar som "väller in" i landet (nåja, 95 % av dessa blir enl. Amnesty International kvar i 5 länder: Turkiet, Libanon, Jordan, Irak och Egypten och bara 5 % kommer till resten av världen) känner jag folk som även öppnar sina hem för en ny typ av flyktingar som förmodligen också kommer att bli allt vanligare framöver: mögelflyktingar, dvs människor som blivit så sjuka av mögel i huset att de akut måste utrymma. Ytterligare typer av flyktingar som folk i allmänhet inte erkänner som flyktingar är de som blir allvarligt sjuka av elstrålningen och bokstavligen har flytt ut i obygden samt kemikalieflyktingar som på samma sätt inte klarar en så kallad normal miljö i vår allt giftigare civilisation. Det finns säkert risk att det går inflation i ordet flykting, men det är inte alltid vanliga krig och bomber som orsakar att folk förlorar sitt hem, sina saker och sitt normala liv
.

Från den tiden jag läste Martinus kosmologi erinrar jag mig han nämnde att det i början av detta millennium skulle bli en stor karmavåg efter 2:a världskriget m m. Det innebär naturkatastrofer, krig och stora sjukdomsutbrott. Kanske kan det exemplifieras av en hund som skakar lopporna ur pälsen när jorden rensar sig från gammal dålig mentalitet. Jag vet inte om Aristoteles skulle ha benämnt detta som en katharsis; möjligtvis för dem som själva slipper drabbas och bara är åskådare precis som på teatern, men i händelse av klimatkatastrofer eller världskrig kommer säkert få undan helt och hållet.

Som om detta inte vore nog, förgiftar folk alldeles frivilligt sin närmaste miljö och medmänniskor  genom kemiska doftsättningar av allt från bajamajorna på festivaler till galleriorna i city. Även mindre butiker kan sprida syntetisk doft av hembakat i butiker där man inte bakar själva för att öka trivseln (men även lungcancern, allergier och astma m m). Dock brukar mögellukt vara alldeles äkta. Bara ett av alla exempel på den senare är Ica-butiken på en grann-ort där en bekant har svårt att ens gå in utan att få svårare luftvägsbesvär. Apropå syntetisk doftsättning - förr var det bara de rika som kunde kosta på sig den formen av idioti. Det sägs att när påven skulle avlägga ett besök på Haiti 1983 körde presidentens (Jean-Claude Duvalier, kallad Baby Doc) fru iväg alla tiggare, sjuka och handikappade ut till en ö och lät spruta parfym (Chanel no 5) över gatorna. "Jag var här, jag såg vad som hände" säger en person i en thriller (Mr Clarinet), men författaren är född på Haiti och berättelsen har verklighetsbakgrund. "Lukten var så stark att jag fick huvudvärk, den dröjde kvar i kläderna i flera månader, hur många gånger mamma än tvättade dem. Sen dess står jag inte ut med lukten av Chanel."
Påven måste, ifall han hade huvudet någotsånär på skaft under sin mitra, ha undrat vart i helskotta allt folk tagit vägen eftersom största delen av befolkningen var just fattiga och sjuka men man kan gissa att han var ganska borta av Chanel no 5 som kanske fungerade som substitut för zombiedryck?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar