En blogg om kemikalieintolerans som tabu i dagens samhälle!

måndag 9 november 2015

Julstädning på olika nivåer

Den allra senaste tiden har man hört personer som aldrig i hela sitt liv intresserat sig för religion och allra minst kristendomen och den svenska kyrkan plötsligt börjat bekymra sig över hur det ska gå med kristendomen när så många flyktingar och invandrare är muslimer. Men även vid olika slag av katastrofer kan det skådas personer som gått ur statskyrkan och mer eller mindre spottat åt religionen då komma rusande till kyrkan. Den som vill vara lite elak kunde här föreslå en ny helgdag, Hycklarnas afton, men de kristna tänker förmodligen hellre på "den förlorade sonen" och väljer att "slakta den gödda kalven". (De ännu humanare väljer förstås ett vegetariskt alternativ till den stackars kalven. Kan tipsa om ett gott alvernativ! Ugnsbakad linsgratäng med rödbetor och feta-ost: koka gröna linser i buljong o vatten under tiden som färska, skalade och skivade rödbetor kokas. Halva mängden linser får täcka botten av en form, lägg över rödbetsskivor täckta med skivad Feta-ost och valfria kryddor t ex torkad persilja, och täck över med resten av linserna. Överst ett jämnt lager av tomatpuré med lite svartpeppar utrört i en matsked vatten. 30-40 minuter i 175 graders ugn. Kan gärna användas som vegetariskt alternativ till jul också!)

Apropå kristendomen, kan man ifall man vill vara lite elak (igen), låta sig förundras över symboliken där man lite makabert använder bilden av sättet Jesus dödades på, dvs. korset, som symbol för kristendomen istället för något som kunde påminna om alla hans tips och råd till hur man exempelvis skapar fred på jorden. (Ville man vara ännu elakare kunde man jämföra med Monty Pythons film Life of Brian, där folk dyrkade en sandal som stackars Brian råkat tappa, men struntade i att lyssna till vad han sade.)
Och apropå religion överhuvudtaget så bekymrar sig inte Hopi-indianerna om vare sig det är Allah, Gud eller någon annan som ska anses som den ende och rätte guden. De kallar helt enkelt den store anden för Farfar. Och när det gäller de gamla egyptierna och Inkafolket var det nog ganska smart av dem att dyrka sol-guden, med tanke på att enligt kosmologin är solen ett väsen som befinner sig i en högre utvecklingsspiral än jorden (som i sin tur befinner sig i en högre utvecklingsspiral än människan). En vän sade häromdagen att man kanske kan likna solen vid ett vilt kärnkraftverk som ingen styr. Fast nja, solen vet nog vad den gör. Den senaste tiden har solen haft kraftiga turbulenser, de största sedan man började mäta med instrument. Det beror på att solen städar; den kastar ut miljarder ton av het gas som hamnat "fel" efter ett skifte av magnetpolerna. Det här har också drabbat jorden. T ex flyg- och elbolag har fått känna av det, men också människokroppar. Förut var det okänt att människor (säkert också djur) kunde påverkas av sådant, men vid exempelvis Carlini Institute för information, vetenskap och teknologi berättar forskare att man kan drabbas av dåligt humör, trötthet, yrsel, illamående och många andra krämpor vid solutbrott.
Att ha elöverkänsliga vänner är nyttigt för de vet ofta sådana här saker långt före alla andra! William Rea som driver ett center för miljösjukdomar i Dallas, USA berättar i en video om företeelser som triggar elkänslighet, att det till och med finns personer som är så känsliga att de känner när satelliter passerar!

Kan man då skylla sin egen bristande ork att städa på solens städande? När solen slutat städa för den här gången kan förhoppningsvis ens egen städning ta vid!
Ibland hör man folk tala om att "rädda jorden",  men med tanke på att det är jorden som är makroväsendet här, är det snarare människorna som behöver räddas ifall jorden skulle få för sig att "julstäda"!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar